Assalamualaikum dan salam satu Malaysia..
Pengenalan produk..
Serunding merupakan sejenis masakan yang dibuat
dengan rempah dan dimasak sehingga kering, dan kadangkala berminyak (terutama
serunding daging) agar tahan lama. Ia dimasak dan dikacau tanpa henti hingga
betul-betul kering kerana dengan cara itu saja ia akan tahan lama. Antara
serunding yang biasa adalah Serunding Daging, Ayam, Ikan, Udang dan Ikan Bilis.
Ia adalah hidangan yang lazim pada Hari Raya Puasa dan Hari Raya Haji. Masyarakat
Melayu selalu membuat serunding terutama apabila banyak daging qurban (Hari
Raya Haji). Serunding boleh dimakan dengan nasi himpit, ketupat nasi, ketupat daun palas, lemang dan lain-lain.
Harga mengikut pasaran semasa dan juga harga perkhidmatan pos Malaysia.
KADAR POS BIASA (DALAM SEMENANJUNG MALAYSIA)
KADAR POS BIASA ( SABAH/SARAWAK)
KADAR POS LAJU (DALAM SEMENANJUNG MALAYSIA)
KADAR POS LAJU ( SABAH/SARAWAK)
No comments:
Post a Comment